بزرگترین اتاق فرار در ایران

اتاق فرار چیست؟

اتاق فرار چیست؟

اتاق فرار فعالیت یک بازی ماجراجویی فیزیکی است که در آن بازیکنان با استفاده از سرنخ‏ها، نکات و استراتژی‏ها برای حل مسائل و دستیابی به اهداف خود، یک سری از پازل‏ها و معماها را حل می‏کنند. بازیکنان یک محدودیت زمانی مشخص برای یافتن پاسخ معماها و سرنخ‏هایی که در داخل اتاق پنهان شده ‏اند، را در اختیار دارند. اتاق‏های فرار بر خلاف سایر بازی های رایج که عمدتاً از دنیای حقیقی به دنیای مجازی مهاجرت می کنند و در کامپیوترها شبیه سازی می شوند، از بازی‏های ویدئویی "فرار از اتاق" الهام گرفته شده است. بازی‏ها در مکان‏های مختلفی از قبیل سلول‏های زندان، خانه‏ های متروکه، سفینه‏ ها و هر مکان دیگری که سازگار با داستان بازی باشد، بهره می‏گیرند.

اتاق های فرار عمدتاً دارای یک سناریو و ژانر مشخص می باشند که چالش ها و معماهای درون اتاق بر اساس سناریوی بازی طراحی و اجرا می شوند، هرچه معماهای بازی به داستان و سناریوی بازی نزدیک تر باشد، بازیکنان بیشتر حس حضور در فضای داستان را حس می کنند و هرچه زمان بازی بیشتر سپری می شود، بیشتر حس می کنند که مخمصه ای که در آن گرفتار شده اند، یک مخمصه ی واقعیست و می بایست برای رهایی از مخمصه تمام تلاششان را بکنند.

اتاق فرار برای چه کسانی مناسب است؟

هر اتاق فرار بنا به سیاست های مجموعه ی طراحی و ساخت آن اتاق می تواند مختص سن، گروه و مجموعه ی مشخصی از افراد باشد، برخی از اتاق های فرار مختص کودکان، نوجوانان، محصلین در پایه های تحصیلی متفاوت، دانشجو ها، دانشجویان با رشته های تحصیلی متفاوت، و مخاطب عموم طراحی و اجرا می شوند، در تمامی گروه های فوق می تواند هر اتاق فرار دارای درجه سختی های متفاوتی باشد. برخی از اتاق ها دارای درجه سختی کم بوده که اینگونه اتاق ها عموماً مختص افراد کم تجربه می باشد و افرادی که تجربه ی زیادی از بازی اتاق فرار دارند، از حضور در اینگونه اتاق ها لذت چندانی نخواهند برد. برخی از اتاق فرارها دارای درجه سختی متوسط بوده که با کمی دقت مضائف و سرعت عمل بیشتر بازیکنان کم تجربه هم می توانند از اینگونه اتاق فرارها با موفقیت خارج شوند و اتاق فرارهای با درجه سختی بالا که عمدتاً مختص افراد و گروه های با تجربه می باشد.

درجه سختی اتاق فرار:

همانطور که در بخش قبل گفته شد اتاق فرارها دارای درجات سختی متفاوت می باشند که عموماً این درجه سختی در بازه ی اعدادی بین 1 تا 10 و یا 1 تا 100 نمره گزاری می شوند، هرچه درجه سختی عنوان شده توسط طراحان و مجریان مجموعه به حد بالای درجه سختی نزدیک تر باشد، خروج از این اتاق فرار مستلزم تلاش، دقت و همکاری بیشتری می باشد.

برای ایجاد سختی در اتاق فرار، ترفندها و راهکارهای بیشماری وجود دارد که برخی از این راهکارها به شدت غیر حرفه ای و نامناسب می باشند. یکی از راهکارهای غیر حرفه ای در افزایش درجه سختی اتاق فرار استفاده از معماها و چالش های غیر منطقی می باشد، و اینگونه معماها را عمدتاً فقط خود طراحان بازی از آن سر در می آورند، چراکه منطقی جامع و مشخص در پس هر معما پنهان نشده است و منطق آن معما منطق خود طراح است، در اینگونه معماها گاه حتی شاهد آن بوده ایم که گیم مسترهای اتاق نیز از ارائه دلیل و استدلال در ارتباط با حل معما عاجز بوده و تنها پاسخ معما را می دانند، راه دیگری که برای ایجاد درجه سختی در اتاق فرار وجود دارد، استفاده از معماهای زمان بر می باشد؛ معماهای زمان بر عمدتاً بدین شکل می باشند که مثلاً بر روی یک دیوار اعداد بی شماری نوشته شده است و بازیکنان می بایست تک تک اعداد را برای رسیدن به پاسخ صحیح مورد بررسی قرار دهند که اینگونه ایجاد درجه سختی نیز بسیار مشمئز کننده می باشد. روش غیر اخلاقی دیگر برای ایجاد درجه سختی در بازی استفاده از معماهای کاملاً منطقی و قابل حل ولی زمان بر می باشد، اینگونه معماها نیاز به زمان بسیار طولانی می باشند و حوصله ی بازیکنان را سر می برند.

ولی آنچه که در قالب ایجاد درجه سختی برای اتاق فرار دلچسب و دوست داشتنی است و هر بازیکنی در هر سنی را عاشق آن اتاق فرار می کند، تعداد معماهای زیاد و قابل حل (البته نه معماهای آبکی) در محدوده ی زمان بازی و گنجانده شده در قلب سناریو و داستان بازی است. بعنوان مثال اگر در حال طراحی اتاق فراری با موضوع دفتر کار یک وکیل و سرقت مدارک از دفتر او هستیم، می توانیم رمز موبایل وکیل را تاریخ تولد و یا تاریخ ازدواج وی در نظر بگیریم که کاملاً متعارف و منطقی است، ولی استفاده از یک شماره پرونده (مراجعین دفتر وکیل) بعنوان رمز موبایل وکیل مورد نظر بسیار ناشیانه و مبتدی است، که یافتن این رمز سبب می شود بازیکنان از بازی زده شوند.

تاریخچه اتاق فرار:

اولین اتاق فرار در سال 2007 در شهر کیوتو ژاپن راه اندازی شد و به دلیل استقبال بی نذیر از آن طی مدت کوتاهی به 8000 اتاق فرار در سراسر دنیا رسید.

اتاق فرار برای چه کسانی مناسب است؟

اتاق های فرار بر اساس نوع داستان و چگونگی طراحی اتاق فرار برای افراد بین 7 سال تا 70 سال مناسب و دوست داشتنی است.

پیشنهادهای تهرومز

پیشنهاد به شرکت ها

شرکت ‏هایی که نیاز به کارگروهی را در بین کارکنان خود امری حیاتی می‏دانند؛ می‏توانند با اعزام گروه‏ های کاری خود به اتاق فرار تهرومز، میزان کار گروهی، همیاری و همدلی و دوستی را در بین پرسنل خود به شکل فزاینده‏ای بهبود ببخشند.

پیشنهاد به جمع‏ های دوستانه:

جوانان، نوجوانان و تمامی افرادی که علاقمند به سپری کردن اوقات شاد و مفرح می باشند، می توانند با حضور در اتاق فرار تهرومز ساعات خوشی را در کنار هم به وجود بیاورند.

پیشنهاد به خانواده ها:

با گسترش دنیای دیجیتال شکاف قابل توجهی بین پدر - مادر و فرزندان، پدید آمده است، به گونه ای که ایشان کمتر فرصت ایجاد تجمع‏های مفرح در کنار یکدیگر را دار می‏باشند، خانواده ها می توانند در اتاق فرار های تهرومز در کنار یکدیر به حل چالش ها و معماهای درون اتاق فرار ها بپردزند و از اواقات خود لذت ببرند.

پیشنهادی برای سوپرایز و غافل گیری:

تهرومز این امکان را ایجاد کرده است تا در صورتی که می خواهید یکی از عزیزانتان را غافل گیر کنید؛ هدیه، کیک تولد، حلقه نامزدی و … را در جریان بازی قرار داده و دقیقاً در جایی که انتظارش را ندارند به هدیه شما دستیابند و شوق دریافت هدیه را دو چندان و با تمام وجود حس کنند.

منبع:



نظر دهید